20 Eylül 2013 Cuma

Kitap Yorumu: Tanrı




Orjinal Adı: Deity/ Covenant #3
Türkçe Adı: Tanrı/ Melez Sözleşmeleri #3
Yazarı: Jennifer L. Armentrout
Çevirmen: Bilge N. Zileli Alkım
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 407


♥ Mutlu yalan mı, acı gerçek mi?


Kapaktaki sözü ilk kez şimdi okuduğum gerçeği o.O Gerçekten ilk okuyuşum. Kitaba öyle bir başlamışım ki ne kapak, ne o söz, ne de dünya umrumdaydı^^ Kitabı bitirdiğimde ise okumayı-yazmayı unutmuş, şok geçirmiş bir halde olunca da okumak pek mümkün olmadı tabi.

Tatilde mükemmel bir günün ardından berbat bir yaz yaşatan kitap işte budur. Şikayetçiyim Jen! Böyle güzel bir kitap yazıp sonunda kalbime indirdiğin için şikayetçiyim. Ayrıca Aiden'la Alex'in beni ilgilendirdiği yok. Ne yapıyorlarsa yapabilirler. Ama ya Seth? Her şey o üvey ucubenin -Lucian bozuntusunun- suçu. Buldu yakışıklı, masum çocuğu -sanırım Seth'e masum dedim- kandırdı tabi. Lucian, umarım ölürsün -.-


Yahu kaç kez ayakta uyumuşum resmen. Hele Leon.. Leon ne yaptın sen ya? Yok artık yani. Daha normal bir şey olamadın mı?

Alex'e de öyle bir şey oldu ki bir daha ağzım açık kaldı. Nerde bizim başrole bir şey olmaz, o ölürse dizi biter mantığı? Ve Alex, dişini fırçalamamanı niye takıyorsun kızım? Sanki eğlenmeye gidiyorsun oraya. Neyin kafasındasın canım?

Seth'e de yaptığınızı unutmadım sayın kitap. Gitti gül gibi çocuk. Where is the birinci ve ikinci kitaptaki Seth?

18 Eylül 2013 Çarşamba

Çekiliş Kazandım ^^


Çok mutluyum, çünkü çekilişte kazandığım kitaplar geldi^^ Daha fazla mutlu olmazdım sanırım. Kitaplara sarılmak istiyorum. Ciltli oldukları için rahat rahat sarılabilirim.

Okuyan Kızlar Kulübü'nün "Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer" serisinin çekilişine katılmıştım. Aslında şanslı biri değilim, daha doğrusu değildim. Bu yüzden kazanacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Ama tabi kazanan iki kişiden biri olunca fikrim hemen değişti ^^

14 Eylül 2013 Cumartesi

Cumartesi İlk 10: 2013 Yazında Okuduğum En İyi Kitaplar


Sihirli Kitap'ın hazırladığı bir Cumartesi İlk 10 etkinliğine daha katılıyorum. Bu haftanın konusu 2013 yazında okuduğumuz en iyi kitaplar. 
Aynı seriden kitap yazmak istemediğim için her serinin en beğendiğim kitaplarını sıraladım. Yoksa sizi Lux, Melez Sözleşmeleri ve Usta serisine boğabilirdim ^^

1) Opal - Jennifer L. Armentrout

2) Tanrı - Jennifer L. Armentrout

3) Zehir Ustası - Maria V. Snyder

12 Eylül 2013 Perşembe

Kitap Alışverişim - 1


5 gün önce D&R'ın internet sitesinden tam 10 kitap sipariş etmiştim. Ve sonunda onlara kavuştum!! -Evinizin oralarda bir çığlık duyduysanız benden çıkmıştır, sorun yok- Bu internetten kitap alma işine gerçekten kaptırdım. Hem daha ucuz hem de kargo bedava olunca, elimde olmadan sipariş ediveriyorum. Biraz beklemek gerekse de okuyacaklarımı bitirmeden sipariş ettiğimden pek sorun olmuyor :)


İşte kitaplığımın yeni üyeleri ^^

DEX yayınları zaten vazgeçilmezim haline geldi.

Apollyon.. Biricik kitabım o benim. Ölürüm ona. Okumak için sabırsızlansam da kendime işkence etmekte kararlıyım. Önce şu an okuduğum kitap bitecek ve Tanrı'nın yorumu yazılacak. Tüm irademi kullanmam gerekse de kitabı hemen okumayacağım. Manyağım galiba. Üstelik içinde İksir de olunca 511 sayfa olmuş. Sayfa sayısına bakmak için kitabın sonunu açınca içimde bir şeyler kıpraştı sanki. Ama kendimi tuttum ve ne yazdığına bakmadım. Meraktan ölüyor olsam da sabrediyorum. Galiba değil, cidden manyağım ben.

Doğaüstü ve Sonsuz, Paranormal serisinin devam kitapları. Onları alarak eğlenceli bir seriyi de burada sonlandırmış oluyorum :) Diğerlerine bakınca özellikle Doğaüstü baya ince geldi doğrusu. İnce dediğim de 234 sayfa.

11 Eylül 2013 Çarşamba

Mimlenmişim: Hem De İkinci Kez!

Tuğçe beni mimlemiş^^ Bu mim olaylarına ne zaman geçeceğim acaba derken ikinci mimimi-söylemesi çok garip- yazıyorum. Çok eğlenceli bir mim, hemen sorulara geçelim :)



1) Asla yapmam deyip yaptığın bir şey?
Asla iskeleden atlamam demiştim. Altında deniz kestaneleri ve kocaman yosunlar olunca tabi atlamazdım. Ama kuzenim dinler mi? Yoook. İttirdi beni, evet :D

2) En sevdiğin kelime? 
Hadi canım. Kelime denemez ama çok seviyorum.

3) En nefret ettiğin kelime?
İftira. Söylemesi bile çirkin. İftira atanları da sevmem zaten. Haksızlığa gelemeyen bir yapım var.

4) En çok kullandığın küfür ya da küfre benzer kelime? (Cevaplar çokta kötü olmaz değil mi?) 
Salak. Sık olmasa da en çok kullandığım bu. Genelde daha çeşitli kelimeler kullanıyorum. Sinirlenince yaratıcılığım artıyor da :D

5) En çok hangi kitap/dizi/film karakterinin gerçek olmasını isterdin?
Daemon! Evet, benimki de o. Gerçek olsa olmaz mı? Hiç mi olmaz? Bir kerecik? Peki.

6) Seni kızdıracak ne yaparlarsa katil olursun?
Sevgilim beni aldatırsa. Bir de bir önceki mimimde dediğim gibi nikah masasında hayır cevabı verirse. Deşerim onu -.- Tabi önce bir sevgili bulmalıyım sanırım :D

7) Gözünü kör eden bir şey? (Aşk gözünü kör etmiş derler ya o şekilde bi'şey)
Nerdeee? Aşk kim ben kim? Benim gözümü etse etse ışık kör eder :P

Mimlenmişim: Hem De İlk Kez!

Gingerbreadwoman beni mimlemiş. Bu ilk mimlenişim :)


♥ Hayatınızda hiç mucize olarak nitelendirebileceğiniz bir olay yaşadınız mı?
- Mucize... Aklıma pek bir şey gelmiyor. Ama SBS'den hayatta kalarak kurtulmayı bir mucize olarak değerlendirebiliriz bence :D

♥ Almayı düşünüp de alamadığınız ne var?
- Çok şey var. Kitaplar mesela.. Hepsini istiyorum. Ayrıca şu yanda hayran olduğum kitap karakterleri var ya, onların yanına da bir bilet istiyorum :P

 Kıyafet konusunda takıntılarınız var mı?
- Çok takıntılı biri değilimdir ama kırmızıyla pembeyi birlikte hayatta kullanamam. Uyduramıyorum onları. Zorlasanız olmaz yani. Ve bir de dizle ayak bileği arasında kalmış, ne olduğunu tanımlayamadığım pantolonlardan hoşlanmıyorum. Giymem onları.

♥ Nefret ettiğiniz huylar veya insanlar?
- Sevmediğim insanlar var ama nefret etmiyorum. Eskiden olsa nefret ederdim ama bu yaz bende bir umursamazlıktır aldı başını gitti. Nefret etmeye üşeniyorum galiba.. Huy olarak da haksızlık yapanlara çok sinir olurum. Şak diye yüzüne de söylerim bunu. Ve iki yüzlüleri de bir kaşık suda boğacaksın. Oh!

♥ Sizi en net tanımlayan kelime?
- Gülmek! Çok fazla gülüyorum. Hem de kahkaha atarak. Bir şeyi söylerken takılır da yanlış söylerseniz gülebilirim. Sadece karşımdakine de değil kendime de gülebilirim. Ağlarken gülebilirim, canım sıkılınca gülebilirim, hiçbir sebep yokken de gülebilirim. En ciddi anlarda gülme yeteneğine de sahibim tabiki :D Biraz deliyim sanki.

♥ Hayata yeniden gelme şansınız olsaydı nerede doğardınız?
- Kitap karakterlerinin yaşadığı yerlerde. Karakter dediysem sadece yandaki isimler. Bi de onlarla aynı yaşta doğsam olur mu? Ee yani bebekle sevgili olamayacaklarına göre ;) 

♥ Tek başına bir insan keyiflenmek için ne yapabilir?
- Genelde arkadaşlarımla konuşmayı tercih ederim aslında. Sohbet edince daha eğlenceli, daha komik oluyor sanki Ama müzik dinlemek, kitap okumak da beni keyiflendiriyor. Gerçi müzik dinlerken baya dengesiz olabiliyorum. Ruh halim birdenbire değişebiliyor.

10 Eylül 2013 Salı

Team Daemon ve Team Travis

Team yapmak için illa aşk üçgeni mi gerekirmiş dedik ve biricik Daemon ve Travis için de team hazırladık. Önceden Daemon için yapmayı denemiştim ama olmamıştı. Team Daemon yoksa diğerleri de yok diyerek vazgeçmiştim -.- Aslında bir daha yapmak aklıma da gelmezdi. Tabi Tuğçe olmasaydı. Sayesinde birden içimi team yapma hevesi kapladı -Büyü falan mı yaptın Tuğçe bana- Ben de kaptırınca ikisine de ikişer tane yaptım :D

Lux Serisi - Daemon Black

Bol Daemon'lı olsun diyorsanız:
<a href="http://kitapyorumlarimm.blogspot.com/2013/09/team-daemon-ve-team-travis.html"><img class="" alt="" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEFl8AcPmJ2sbqjxZuEz4FCxi_J-UEHEaCZLj2VyTa-ak4HAQXn6A9WPcodOhf1wsXP6BLi1QhR3RgAi80fP0pghrgEblHcb7WuKqHSebb2lnc56VoWHryWFGpGg_NZLDgOIRiHDM54WM/s1600/team.png" /></a>

Büyük büyük Daemon yazsın diyorsanız:
<a href="http://kitapyorumlarimm.blogspot.com/2013/09/team-daemon-ve-team-travis.html"><img class="" alt="" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQqL_MVMs1ivwDtq2tCbYZZHIq3jEuvgCTeXcd5DnXfzTD9YX-ezhuxOIoD1xTWiFxSaIk83bzJEz6FLvoc2vxXctGhPS7j-cgx6KBFiIGD0Qr1UrdSuyEGxp3YTLvKeNQ5mtaGK-fVLU/s1600/team+2.png" /></a>

8 Eylül 2013 Pazar

Kitap Yorumu: Küller



Orjinal Adı: Ashes/ Ashes Trilogy #1
Türkçe Adı: Küller/ Küller Üçlemesi #1
Yazar: Ilsa J. Bick
Çevirmen: Barış Emre Alkım
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 361


♥ Dünyanın sonu yarın gelecek olsaydı?


Bayılmadım fakat yine de beğendim . İki kelimeyle tanımlarsam güzel ve iğrençti. Konusu iyiydi, hoştu falan da biraz daha az deşebilirdik sanki. Ama okudukça alıştım mı? Kesinlikle. Hatta sonlara doğru "Niye hâlâ birini deşmediler?" diye düşündüğüm doğrudur.

Baştan uyarayım. "Beni kan tutar, iğrenirim kandan." diyorsanız bence okumayın başka cici kitaplar var onlara geçelim. "Benim midem kaldırmayabilir." diyorsanız bir şans verebilirsiniz. Yok eğer "Hiçbirinden iğrenmem ben okurum rahat rahat." diyorsanız atlayın kitaba.

Uzun zamandır üçüncü ağızdan bir kitap okumamıştım. Değişiklik oldu. Ama anlatım üçüncü kişi tarafından olsa da biz Alex'in bakış açısından görüyorduk olayı.

- Biraz spoiler içerir -

Kitapta bir elektromanyetik darbe dalgası sonrasında olanlar anlatılmakta. Bu dalga sonucunda tüm elektronik aletler çalışmaz hale gelir, çoğu insanlar bu dalgada ölür, kimileri değişir, çok azı da hayatta kalır.

4 Eylül 2013 Çarşamba

Kitap Yorumu: Beni Seç



Orjinal Adı: The Selection/ The Selection #1
Türkçe Adı: Beni Seç/ Beni Seç #1
Yazar: Kiera Cass
Çevirmen: Derya İmer Aydınlık
Yayınevi: DEX
Sayfa Sayısı: 299


♥ 35 kız bir tacın peşinde. Kazanan prensi de kapacak...


Hangi kitabın yorumunu yazsam diye düşünürken, kitaplığımdaki mavi kapaklı bu şirin kitap gözüme çarptı. Gerçekten çok güzel bir kapağı var.

Kitaba bayıldığımı söyleyemem. Ama yine de oldukça beğendiğim, sevdiğim bir kitaptı^^

35 kız bir tacın peşinde.. Kitapta tam olarak bu anlatılıyor. Bizim karakterimiz America da bu 35 kızın içinde. Üstelik bunu istemiyor-du. Ama sonra işler değişiyor tabi.. 

- Az biraz spoiler içerebilir -

America çok sevdiğim bir karakter. Hizmetçilerine karşı çok iyi davranıyor. Karşısındaki prens diye ayılıp bayılmıyor direk cevabı -ya da tekmeyi- yapıştırabiliyor. 5. yani sanatçılar sınıfında olduğundan şarkı söyleyerek para kazanıyor. Kızıl saçları da çok güzel hani.